НАТО посилить підтримку України – допоможе в захисті від ракетних атак та у відновленні інфраструктури, – заява міністрів

Країни НАТО продовжать посилювати політичну і практичну підтримку України для її захисту від російської агресії.

Про це йдеться в заяві, ухваленій за підсумками міністерської зустрічі в Бухаресті у вівторок, 29 листопада, передає “Українська правда”.

“У цьому контексті НАТО продовжуватиме тісно координувати свої дії з відповідними зацікавленими сторонами, в тому числі міжнародними організаціями, зокрема ЄС, а також країнами-однодумцями. Спираючись на підтримку, надану до цього часу, ми допоможемо Україні зміцнити її стійкість, захистити її народ і протистояти російським дезінформаційним кампаніям і брехні”, – сказано в заяві.

Міністри наголосили, що Росія несе повну відповідальність за цю війну, кричуще порушення міжнародного права та принципів Статуту ООН.

“Агресія Росії, включаючи її постійні та безчесні атаки на українську цивільну та енергетичну інфраструктуру, позбавляє мільйони українців базових людських благ.  Вона вплинула на глобальні поставки продовольства та поставила під загрозу найбільш вразливі країни і народи світу”, – зазначили міністри.

Вони наголошують, що винні у воєнних злочинах, включаючи сексуальне насильство, мають бути притягнуті до відповідальності.

Країни НАТО засуджують всіх тих, зокрема й Білорусь, хто активно сприяє агресивній війні Росії проти України.

Члени Альянсу заявили, що допомагатимуть Україні у відновленні енергетичної інфраструктури і захисті народу від ракетних атак.

“Ми також залишаємось рішучими у підтримці довгострокових зусиль України на шляху повоєнної відбудови та реформ, щоб Україна могла забезпечити своє вільне та демократичне майбутнє, модернізувати свій оборонний сектор, посилити довгострокову оперативну сумісність та стримувати майбутню агресію”, – йдеться у заяві.

Читайте також:
Угорщина заблокувала участь України в засіданнях НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна