ЗСУ знищили комплекс С-300, з якого росіяни вбили немовля у Вільнянську, – Федоров

Українська армія знищила зенітно-ракетний комплекс С-300, з якого росіяни 23 листопада обстріляли пологове відділення лікарні у Вільнянську і вбили немовля.

Про це заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

“Рашисти отримали першу ластівку помсти за вбивство немовляти у Вільнянську Запорізької області. Наші бійці знищили ракетний комплекс С-300, з якого російські терористи влучили у місцевий пологовий будинок”, – написав він у телеграмі ввечері 24 листопада.

Федоров зазначив, що 23 листопада Сили спротиву виявили місце дислокації ворожого ЗРК в Бердянському районі, а артилерія ЗСУ завдала влучного удару.

“23 листопада близько 13:40 у селі Зелений Яр наші бійці ліквідували ворожий ракетний комплекс С-300. Очевидці почули спочатку два потужні вибухи, потім третій ще потужніший – спрацювала детонація”, – розповів Федоров.

За його словами, після цього загарбники почали в селі обшуки, виводили мешканців з домівок, перевіряли телефони, також було чутно автоматні черги.

“Проте наші бійці вкотре довели – ми не пробачимо ворога. Все рашистське буде ліквідоване”, – заявив Федоров.

Передісторія

Як повідомляла “Новинарня“, вночі 23 листопада росіяни випустили зенітні ракети по місту Вільнянськ Запорізької області. Одна з них влучила в лікарню, зруйнувавши пологове відділення. Загинув хлопчик, якому було два дні.

Читайте також:
Від безсилля росіяни воюють із лікарнями, мирним населенням і немовлятами, – Залужний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна