Зеленський: Рішення, які не передбачають деокупації Криму – марна трата часу

Президент Володимир Зеленський готовий розглянути варіанти невійськового повернення Криму, однак закликає не втрачати час на варіанти, які не передбачають деокупації півострова.

Таку думку глава держави висловив у інтерв’ю виданню Financial Times.

“Я розумію, що всі спантеличені ситуацією та тим, що буде з Кримом. Якщо хтось готовий запропонувати нам шлях щодо деокупації Криму невійськовим шляхом, я буду тільки за… Якщо рішення [не передбачає] деокупацію і [Крим] є частиною Російської Федерації, ніхто не повинен марнувати на це свій час. Це марна трата часу”, – сказав Зеленський.

Як пише видання, деякі західні партнери занепокоєні тим, що будь-яка спроба України повернути Крим може призвести до небезпечної ескалації з боку Москви, можливо, навіть до застосування ядерної зброї.

Зеленський зазначив, що доля Криму піднімається на міжнародний порядок денний.

Президент також заявив, що атаки на об’єкти цивільної інфраструктури свідчать про те, що Москва не має наміру вести переговори про припинення війни.

Читайте також:
Крим готується до деокупації: як поводитися цивільному населенню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна