Глава МЗС Британії оголосив про новий пакет підтримки України

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про новий пакет підтримки України. Він включає виділення більш ніж 50 млн фунтів стерлінгів на оборону і трьох мільйонів на допомогу у відновленні інфраструктури.

Про це у п’ятницю, 25 листопада, йдеться на сайті британського уряду.

Також Велика Британія виділяє 5 млн фунтів на ініціативу України щодо доставки зерна в країни, які опинилися на межі голоду.

“Цей візит відбувається, коли Росія намагається використати сувору зиму в Україні, продовжуючи свої жорстокі напади на цивільну та енергетичну інфраструктуру країни, щоб посилити поточну гуманітарну кризу”, – йдеться у повідомленні уряду.

Допомога включає надання 35 машин екстреної допомоги, зокрема шести броньованих. Також Британія надасть підтримку у розмінуванні.

“Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з Україною. Сьогодні я оголосив про пакет практичної підтримки для наших українських друзів у їхній боротьбі, від машин швидкої допомоги до допомоги жертвам сексуального насильства, здійсненого російськими військовими”, – повідоми Клеверлі.

Читайте також:
В Україну приїхав новий прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна