На деокупованій Херсонщині виявили дев’ять катівень, число мирних жертв перевищує 430 людей

Останніми місяцями спостерігається суттєвий прогрес у питанні створення трибуналу щодо вищого військово-політичного керівництва Росії. Чотири місяці тому України в цьому підтримували лише найближчі сусіди, а сьогодні на міжнародному рівні вже обговорюють шляхи створення такого трибуналу.

Вже всім країн підтворюють ідею створення такого міжнародного судового процесу, повідомив у четвер, 24 листопада, генеральний прокурор Андрій Костін у ефірі телемарафону.

“Злочин агресії має бути покараний на міжнародному рівні”, – заявив Костін, його цитує “Лівий берег”.

Докази для трибуналу збирають у деокупованих від росіян населених пунктах. Зараз відомо про девʼять катівень у деокупованій частині Херсонській області, виявлено 432 цивільні жертви.

Станом на зараз суди розглядають 29 справ щодо воєнний злочинів росіян у Київській області. Вже є два вироки, незабаром будуть ще два.

99 російських військових отримали підозри. Також є підозри в пособництві ворогу – у Київській області їх близько 30. Костін зазначив, що на території Харківської і Херсонської областей проваджень буде більше, адже там окупація тривала довше.

Читайте також:
На базі відпочинку в Стрілковому на Херсонщині росіяни облаштували катівню, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна