СБУ затримала коригувальника ракетного удару по об’єктах Харкова

Правоохоронці встановили місцезнаходження і затримали ще одного ворожого коригувальника під час контрдиверсійних заходів у звільнених районах сходу України.

Про це в середу, 23 листопада, інформує пресцентр Служби безпеки України.

Зловмисник “наводив” російські ракети на військові та стратегічно важливі об’єкти на Харківщині.

За даними слідства, поплічника загарбників на початку повномасштабного вторгнення завербувало підконтрольне агресору “МГБ ДНР”.

За вказівкою ворога він переїхав до Харкова для збору інформації про місця розташування підрозділів Сил оборони, військових та важливих об’єктів критичної інфраструктури. Для цього виходив у місто, де здійснював фото-, відеофіксацію об’єктів і позначав їх геолокацію на електронних картах.

“Отримані відомості передавав через «зв’язкового». Ним виявився бойовик терористичної організації «ДНР», який входив до складу окупаційного угруповання на східному напрямку”, – йдеться у повідомленні.

Для комунікації використовували заздалегідь відпрацьований телеграм-канал, а передачу розвідданих здійснювали у вигляді медіафайлів з текстовим описом прилеглої території об’єкта.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами листування з окупантами.

Зараз слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Суд обрав коригувальнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
У Харкові двоє дітей підірвалися на невідомій вибухівці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна