Кличко прогнозує для Києва “найгіршу зиму з часів Другої світової” та не виключає евакуації зі столиці

Міський голова Києва Віталій Кличко не виключає, що частину жителів столиці України доведеться евакуювати у випадку погіршення ситуації з електроенергією і сильних холодів.

Таку думку він висловив у інтерв’ю німецькому виданню BILD.

Через ракетні удари Росії по критично важливих об’єктах інфраструктури України та необхідність заощаджуючи електроенергію Кличко говорить про “найгіршу зиму з часів Другої світової війни”, бо відтоді Київ не переживав такої “жахливої зими”.

Столиці доводиться кожні кілька годин відключати світло в окремих районах, інакше система буде перевантажена.

“Путін хоче змусити людей тікати зі столиці, атакуючи цивільну інфраструктуру. Але він домагається протилежного!.. Ми повинні готуватися і до найгіршого сценарію. Це може статися, якщо буде повсюдне відключення електроенергії, а температура буде ще холоднішою. Тоді доведеться евакуювати частину міста, – але ми не хочемо, щоб до цього дійшло!”, – наголосив мер міста.

Кличко сподівається на подальшу підтримку з боку Німеччини та Європи:

“Ми дуже вдячні за системи захисту, але нам потрібно більше, особливо для інших міст України. Окрім зброї, нам також вкрай необхідні генератори, захисний одяг та інші гуманітарні вантажі”.

Кличко не вважає, що Володимир Путін досягає своїх цілей, підриваючи інфраструктуру України.

“Він (президент РФ – ред.) хоче залякати людей, змусити їх мерзнути, без світла, щоб люди тиснули на Зеленського, щоб він здався. Але цього не станеться. Моє враження: люди будуть тільки злитися, ставати більш рішучими. Ми не помремо і не втечемо, як цього хоче Путін… Ми робимо все, працюємо цілодобово. Ми не будемо просто збирати речі і тікати на Захід, як цього хоче Путін. Він стільки разів помилявся у цій війні. Він знову помиляється”, – резюмував міський голова Києва.

Читайте також:
В Україні майже не залишилося ТЕС і ГЕС, які не потрапили під атаку росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна