Зеленський назвав кількість населених пунктів, що мають звільнити ЗСУ

Збройні сили України мають звільнити ще близько двох тисяч своїх міст та сіл, які тимчасово окуповані російськими військами.

Про це в вівторок, 22 листопада, заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

“Коли ж український прапор повертається на звільнену територію, ми робимо все, щоб разом із ним повернулося нормальне життя. Ось чому Україна так вдячна всім, хто підтримує нас, нашу оборону, фінанси, відбудову. Це буквально допомога в порятунку життя”, – сказав глава держави.

За його словами, загалом міст та сіл, які ще належить звільнити та відновити – близько двох тисяч. Мінімум десятки з них зруйновані ударами російської армії повністю, як Маріуполь чи Волноваха.

Президент розповів, як росіяни знищують всю інфраструктуру на окупованих територіях, а коли втікають – крадуть усе обладнання, яке забезпечувало життєдіяльність міста.

Як відомо, українські військові деокупували майже 1 900 населених пунктів.

Читайте також:
Три населені пункти на Кінбурнській косі залишилося звільнити до повної деокупації Миколаївщини, – Кім

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна