Україна отримала ракети Brimstone 2 від Великої Британії

Україна отримала в рамках військової допомоги від Великої Британії сучасні ракети Brimstone 2. Раніше було відомо лише про поставки ракет Brimstone першого покоління.

Новину оприлюднив аналітичний проєкт Ukraine Weapons Tracker.

Про те, що Велика Британія надає Україні не лише старі ракети Brimstone 1, а й сучасні ракети Brimstone 2 Dual Mode, стало відомо із фото відвантаження військового майна, які з’явилися у мережі.

“Мілітарний” нагадує, що Brimstone – це сімейство керованих ракет класу «повітря-земля» розробки міжнародного консорціуму MBDA.
Із початку повномасштабної війни Велика Британія вже поставила в Україну сотні цих ракет. У Збройних силах Brimstone модифікували для запуску з наземних пускових установок для використання по наземних цілях. 

Довідково:
Ракета Brimstone першого покоління має довжину 1,8 м і діаметр 180 мм. 
Ракета має багатофункціональну тандемну бойову частину вагою 6,3 кг, яка здатна пробивати динамічну броню, при цьому вага ракети становить близько 50 кг.
Система наведення використовує радар міліметрових хвиль і напів активний лазер. Максимальна дальність стрільби ракети першого покоління становить 20 км.

У 2010 році в рамках програми SPEAR ракетний комплекс Brimstone модернізували до рівня Brimstone 2. Ракета отримала покращену голову самонаведення, модульну конструкцію, вдосконалений планер та оновлене програмне забезпечення. Це збільшило дальність її польоту до 60 км.

Вперше про використання українським військом британських керованих ракет стало відомо у травні цього року.

Читайте також:
Військові показали стрільби з пускової установки для ракет Brimstone. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна