На Харківщині СБУ викрила посадовців залізниці, що допомагали окупантам

Правоохоронці викрили на співпраці з ворогом двох колишніх керівників структурного підрозділу Південної залізниці на Харківщині.

Про це в вівторок, 22 листопада, інформує пресцентр Служби безпеки України.

Зазначається, що під час окупації регіону чоловіки керували стратегічно важливим залізничним вузлом у Куп’янську, через який окупанти вивозили українське зерно.

Крім цього, колаборанти управляли рухом російських ешелонів з військовою технікою і боєприпасами для ведення бойових дій проти Сил оборони на східному напрямку.

За даними слідства, зловмисниками є двоє колишніх посадовців місцевого підрозділу “Укрзалізниці”, які на початку повномасштабного вторгнення перейшли на бік агресора.

Там вони приєдналися до лав окупаційної адміністрації, де одного призначили керівником “службы эксплуатации железных дорог” Куп’янська (за даними прокуратури – чоловік 37 років), а іншого ˗ його заступником (50-річний чоловік).

На цих “посадах” колаборанти допомагали ворогу підтримувати залізничне сполучення з РФ, а також слідкували за ефективним використанням рухомого складу в інтересах окупантів.

Після звільнення міста “заступника” було затримано, а “начальник” – на початку деокупації втік до РФ, де зараз переховується від правосуддя. Вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Обом зловмисникам повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

Читайте також:
На Харківщині оборонці знешкодили залишений окупантами мінний коридор

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна