В YASNO окреслили три сценарії з відключеннями електрики до весни

Імовірно, Україна житиме в умовах регулярних відключень електроенергії щонайменше до кінця березня.

Про це 21 листопада розповів СЕО постачальника електроенергії YASNO Сергій Коваленко у Facebook.

За його словами, енергетики, попри погану погоду, зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз відключень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: швидше за все, жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня”.

Коваленко описав кілька можливих сценаріїв розвитку подій.

Базовий сценарій: якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електроенергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. Це означає, що відключення будуть скрізь, але менш тривалими.

Позитивний сценарій: “Нових атак не відбувається, повертається попередній рівень генерації. Тоді ми, цілком імовірно, будемо мати вдосталь електроенергії, так що зможемо відмовитися від відключень взагалі”.

Негативний сценарій буде в тому випадку, якщо мережу сильно пошкодять внаслідок атак. Тоді доведеться задіювати не лише погодинні стабілізаційні відключення, а й екстрені, за яких “світла може не бути дуже тривалий час”.

“Мені здається, слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати довге відключення. Краще зараз це зробити, аніж потім бідкатися і звинувачувати когось. Тим більше, всі ми знаємо, хто винен насправді. Я впевнений, що ми впораємося!” – зазначив Коваленко.

За його словами, сьогодні знову були різні відключення: починали зі стабілізаційного графіка, “але вдень отримали нові обмеження від “Укренерго” і відключаємось й екстрено”.

Максимальні обмеження за сьогодні були на 391 МВт, відключені більш як 953 тисячі клієнтів.

Читайте також:
У ДТЕК скоригували інформацію про потребу виїжджати з України, щоб зекономити електроенергію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна