Ще 10 бойовиків “ЛДНР” отримали реальні тюремні терміни

За матеріалами СБУ до реальних термінів ув’язнення засуджено 10 бойовиків терористичних організацій “ЛДНР”. Зловмисники проведуть за гратами від 13 до 15 років.

Про це пресцентр СБ повідомив у понеділок, 21 листопада.

“На початку повномасштабного вторгнення зловмисники увійшли до складу підрозділів Південного військового округу ЗС РФ. Серед них – командири штурмових відділень, снайпер, кулеметник і стрільці, які брали безпосередню участь у бойових діях проти Сил оборони на Запорізькому напрямку”, – йдеться  в повідомленні.

Зловмисників було затримано в ході контрнаступу українських військ на півдні нашої держави.

“Більшість із них перебували на території однієї з місцевих шкіл, де бойовики облаштували свої вогневі позиції”, – додали в СБ.

Суд визнав їх винними за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Ще одним засудженим є командир танку окупаційних угруповань, який обстрілював об’єкти промислової та соціальної інфраструктури у Сєвєродонецьку і Рубіжному на Луганщині. Під командуванням російських загарбників брав участь у захопленні населених пунктів на сході України.

Зловмисник потрапив у полон під час активних бойових дій у районі Сєвєродонецька у червні цього року.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за: ч. 1 ст. 111 (державна зрада); ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України); ч. 2 ст. 260 (участь у незаконних збройних формуваннях) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
П’ятеро бойовиків “ЛДНР”, які захоплювали Маріуполь та Сєвєродонецьк, отримали реальні тюремні терміни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна