В Україну вперше в історії приїхав з візитом міністр оборони Нової Зеландії

В Україну вперше в історії з візитом приїхав міністр оборони Нової Зеландії – Піні Хенаре.

Про це у неділю, 20 листопада, повідомляє Міністерство оборони України.

Як зазначається в повідомленні, міністр оборони Олексій Резніков провів із новозеландським колегою зустріч, під час якої сторони детально обговорили питання розвитку двостороннього співробітництва в оборонній сфері та реалізацію спільних проєктів щодо посилення спроможностей Сил оборони України.

Kia ora*, пане міністре!” – привітав гостя Резніков, висловивши вдячність Новій Зеландії та особисто міністру за чітку позицію щодо підтримки України та активну участь у підготовці українських військовослужбовців.

*Kia ora – новозеландське привітання мовою автохтонного народу маорі.

Сторони також обговорили можливість допомоги Нової Зеландії в розмінуванні українських територій, де відбувалися бойові дії.

Представники іноземної делегації висловили беззастережну підтримку народу України в боротьбі з державою-окупантом. Міністр оборони Нової Зеландії наголосив, що головним є якнайшвидше досягнення справедливого миру, побудованого на принципах міжнародного права і поваги до суверенітету України.

“Ми провели продуктивну розмову й визначили наші перспективні плани. Я почув про необхідні потреби для українських воїнів, які героїчно захищають свою землю. Будемо і надалі вирішувати питання подальшої допомоги українцям спільно з нашим урядом. Ми підтримуємо Україну, застосовуємо санкційний тиск на Росію і віримо у вашу перемогу. Ви є вільним народом!” – наголосив Піні Хенаре.

Фото: Міноборони

Читайте також:
Нова Зеландія розширює військову підтримку України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна