У Херсоні виявлено повний список поліцейських-колаборантів

Співробітники Державного бюро розслідувань виявили в Херсоні повний перелік зрадників, які перейшли на службу до ворога в окупаційній “поліції”.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Як зазначається в повідомленні, поліцейські-колаборанти так швидко втікали зі звільненого Херсона, що залишили в офісі неспростовні докази своєї державної зради – журнал прийому-здачі поста (“журнал принятия (сдачи) поста и проверки несения службы по охране здания Управления уголовного розыска ГУ МВД Херсонской области”).

Також виявлено повні списки з адресами, телефонами, званнями, позивними колаборантів-поліціантів.

Зрадники обрали собі позивні “Дукаліс”, “Кобра”, “Джокер”, “Кілер”, “Купець”, “Мать”, “Вано”.

Фото: пресслужба ДБР

Фото: пресслужба ДБР

“До речі, “Вано” – це колишній співробітник ГУ Нацполіції в Херсонській області, якому вже заочно повідомили про підозру у державній зраді”, – зазначили в ДБР.

Відомо, що він особисто, спільно з представниками окупаційної влади та військовими РФ, брав участь в обшуках у співробітників поліції, які не зрадили Україну, та вилученні наявної у них вогнепальної зброї та боєприпасів. За це він отримав звання майора та посаду “заступника начальника відділу управління”.

“Йому навіть видали грамоту з двоглавою куркою за високі результати роботи. Ця нагорода була присвячена до 104-ї річниці створення карного розшуку РФ”, – повідомили в Держбюро розслідувань.

Наразі ДБР готується повідомити всім фігурантам про підозру у державній зраді, що передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також:
На Херсонщині знайшли списки агентів ФСБ, що співпрацювали з ворогом під час окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна