ПС ЗСУ спростовують, що на Донеччині ЗРК NASAMS завалили російський винищувач Су-35

оновлено, доповнено

“У районі міста Бахмут Донецької області протиповітряна оборона Збройних сил України за допомогою норвезького комплексу NASAMS збила новітній російський винищувач Су-35” – про це 19 листопада повідомив у телеграмі Центр стратегічних комунікацій ЗСУ, додавши відео.

“ЗСУ за допомогою норвезького комплексу NASAMS у районі Бахмута збили новітнє та високотехнологічне кацапське відро з болтами, він же винищувач Су-35”, – ішлося в повідомленні верифікованої пропагандистської сторінки з мережі Генштабу.

За інформацією Страткому, пілот катапультувався, але не вижив.

Однак невдовзі пресслужба Командування Повітряних сил ЗСУ спростувала повідомлення Страткому при Генштабі.

“Інформація, яка шириться в соцмережах стосовно збиття російського Су-35 українським ЗРК NASAMS, не відповідає дійсності! На жаль…” – сказано в повідомленні ПС.

У коментарі “Новинарні” речник Командування Повітряних сил полковник Юрій Ігнат також зазначив, що сьогодні ППО ЗСУ взагалі не збивали російських літаків. А відео, яке поширював з “новиною” Стратком, ще весняне.

Станом на 11:40 повідомлення Страткому було видалено з телеграм-каналу, але його поширювали центральні українські інформагентства, національний телемарафон тощо.

Нагадаємо, про те, що норвезькі системи ППО NASAMS прибули в Україну, міністр оборони Олексій Резніков повідомив 7 листопада.

Читайте також:
Бойове хрещення NASAMS: Повітряні сили розповіли, чим відбили рекордну навалу російських ракет

ДОПОМАГАЄМО ППО – ЗБИРАЄМО НА ОПТИКУ
для мобільної групи зенітного ракетного дивізіону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна