ЗСУ можуть зайти в Крим ще цього року, війна може закінчитися до кінця весни, – МОУ

Розв’язана Росією війна проти України може закінчитися до кінця весни 2023 року, перед цим ЗСУ можуть зайти в Крим ще 2022 року. Переговори з Москвою можливі тільки за умови виведення російських військ з території України.

Про це сказав заступник міністра оборони України, генерал-майор у відставці Володимир Гаврилов в інтерв’ю британському телеканалу Sky News, що опубліковане 19 листопада.

“Всередині українського суспільства є рішення, що ми йдемо до кінця”, – заявив він.

Генерал додав, що Україна не перестане битися до перемоги, навіть враховуючи загрозу ядерного удару РФ: “Це не є загрозою, яка зупинить нас від продовження нашої боротьби”.

При цьому саму загрозу ядерного удару Гаврилов вважає низькою.

Говорячи про можливість швидкого звільнення Криму, Гаврилов сказав: “Ви знаєте, існує феномен, який називають “чорний лебідь”. З’являється несподівана подія для розрахунків, яку ніхто не очікував. Тому, я вважаю, що Росія може зіткнутися з “чорним лебедем” всередині країни. І це може посприяти нашому успіху з Кримом”.

Також він зазначив, що існує військовий варіант звільнення Криму з певним поєднанням сил, ресурсів і не тільки.

“Для прикладу, ми можемо зайти в Крим до кінця грудня”, – заявив Гаврилов. Він додав, що це можливо, і такий сценарій не виключається.

Інтерв’юери уточнили, яка подія має відбутися в Росії, що свідчила б про феномен “чорного лебедя”.

“Путін зникне. Наприклад, з якоїсь причини. Фізично чи політично, для прикладу. Або з кимось із його оточення щось станеться”, – сказав Гаврилов.

Заступник міністра так оцінив, чи покинуть російські війська територію України до 24 лютого 2023 року: “Я думаю, будучи реалістичним, ми повинні як військові слідувати сценарію, за якого нам знадобиться певний час, аби наростити певні резерви. Також Росія продовжить надсилати масу людей [на фронт]. І, звичайно, у цьому випадку, війна займе певний час. Але моє відчуття, що до кінця весни ця війна завершиться”.

Володимир Гаврилов: довідка

Володимир Валеріанович Гаврилов (нар. 1958 року) був призначений Кабінетом Міністрів заступником міністра оборони України 28 січня 2022 року.

Із 1981-го по 1988 рік проходив військову службу в частинах протиповітряної оборони радянської армії. У 1990 році закінчив Військову академію протиповітряної оборони Сухопутних військ в м. Києві, де викладав до 1992 року.

Із 1993-го по 2018 рік проходив службу на командних та оперативних посадах в структурних підрозділах MО України.

Має значний досвід дипломатичної роботи на посадах аташе з питань оборони при посольствах України в США, Великої Британії та Румунії.

У 2014-2015 роках був начальником Воєнно-дипломатичної академії імені Євгенія Березняка.

Після звільнення в запас у 2018 році заснував та очолював благодійний фонд “Ветеранська десятка”, який займається реабілітацію через спорт поранених учасників бойових дій.

До призначення на посаду в Міністерстві оборони України працював помічником генерального директора державної компанії «Укрспецекспорт».

Ветеран військової служби, генерал-майор запасу.

Читайте також:
Три фактори і два небезпечні напрямки: генерал Забродський дав прогноз на продовження війни з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна