Держава бере на себе всі витрати за евакуацію людей із деокупованих територій півдня України на захід

Добровільна евакуація з деокупованих територій Півдня України вже розпочинається, держава бере на себе всі пов’язані з цим витрати.

Про це на брифінгу в Миколаєві 19 листопада повідомила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. Перед цим вона побувала також у звільненому Херсоні.

“Добровільна евакуація з деокупованих територій Півдня України вже розпочинається, а держава бере на себе всі витрати та відповідальність, пов’язані з цим процесом. Тобто йдеться про те, що кожен за бажанням може виїхати в більш безпечні регіони, а держава забезпечить їх доставку, проживання, медичне забезпечення і таке інше”, – сказала Верещук, яку цитує “Укрінформ“.

За її словами, мешканці деокупованого Херсона, з якими вона розмовляла, висловили бажання евакуюватися. Зокрема йдеться про вразливі категорії громадян, які не можуть дати собі ради.

“Наше завдання – дійти до кожного, запропонувати їм виїхати через Миколаїв або Кривий Ріг у західні області. У нас є на це кошти, є розуміння і найголовніше – досвід… Бо ми вже це робили на Харківщині, Донеччині тощо”, – сказала віцепрем’єр-міністр.

Своєю чергою начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім зазначив, що в деокупованих населених пунктах області вже складають списки охочих евакуюватися.

У Миколаєві створено транзитний пункт, де люди можуть перебувати упродовж тижня перед виїздом. Звідти їх за бажанням відправляють у різні регіони України, де для них підготовлені місця для проживання.

Мешканці Херсонщини, які матимуть бажання евакуюватися, можуть виїхати у Хмельницьку, Закарпатську та Івано-Франківську області, сказала Верещук.

Читайте також:
Верещук закликала українців, які виїхали за кордон, не повертатися додому на зиму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна