Рада ратифікувала меморандум про співпрацю з НАТО

Верховна Рада схвалила законопроєкт №0173 про ратифікацію меморандуму про співпрацю між урядом України та Організацією НАТО із зв’язку та інформації.

Про це повідомляє “Європейська правда” в середу, 16 листопада.

Повна назва документа – Меморандум про домовленість між Урядом України та Організацією НАТО із зв’язку та інформації стосовно співробітництва з питань консультацій, управління, зв’язку, розвідки, спостереження та рекогносцировки в межах програми НАТО “Партнерство заради миру”.

У межах меморандуму, підписаного сторонами ще в січні 2022 року, НАТО поглиблюватиме співпрацю з Україною в напрямку модернізації інформаційних технологій та комунікаційних послуг.

Перша відповідна угода була схвалена в 2015 році і з того часу Організація НАТО постійно підтримувала Україну в технологічних питаннях, насамперед через Трастовий фонд НАТО-Україна з питань командування, контролю, зв’язку та комп’ютерів.

У межах угоди була розроблена регіональна програма безпеки повітряного простору Україна-НАТО (RASP) для забезпечення раннього сповіщення та координації загроз повітряному простору. Система включає інтегровану систему IP-телефонії та пропонує операторам інструменти, які допомагають їм взаємодіяти один з одним, такі як чат, географічні покажчики та виділення траси літака.

Читайте також:
Яку відповідь може дати НАТО на ракетний “приліт” у Польщу: 5 варіантів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна