Мінометник “ЛНР” отримав 10 років в’язниці

Жителя селища Лозівський Слов’яносербського району Луганської області засудили до 10 років ув’язнення за службу у незаконному збройному формуванні так званої “народної міліції ЛНР”.

Про це у середу, 16 листопада, повідомили в пресслужбі офісу генерального прокурора “ЛНР”.

“До 10 років ув’язнення засуджено мінометника “ЛНР”. Прокурори у суді довели, що з липня 2015 року житель селища Лозівський Слов’яносербського району, маючи активну проросійську позицію, служив у незаконному збройному формуванні “народної міліції ЛНР”. Він двічі укладав контракт на проходження “військової служби”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чоловік брав участь у бойових діях проти ЗСУ у складі “мінометного взводу”, що дислокувався в місті Алчевськ. Він також періодично виїжджав на лінію бойового зіткнення та заступав у добові наряди з метою охорони складів з боєприпасами.

Під час повномасштабного російського вторгнення в Україну воював у лавах окупантів у Лисичанську та Гірському.

На початку вересня українська армія взяла його у полон.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) та ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) КК України та засудив його до 10 років в’язниці.

Читайте також:
Російський танкіст, який обстрілював будинки в Маріуполі, отримав 12 років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна