Директор ЦРУ Бернс під час ракетної атаки був у Києві, – ЗМІ

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс у вівторок зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським у Києві, коли українська столиця та багато інших регіонів країни зазнали масованого ракетного удару від РФ.

Про це написали низка західних ЗМІ, зокрема, CNN та Washington Post із посиланням на поінформованого американського чиновника.

Джерело WP сказало, що під час ракетних ударів глава ЦРУ перебував у безпеці в посольстві США.

Поїздка Бернса до Києва відбулася після зустрічі з керівником зовнішньої розвідки РФ Сергієм Наришкіним в Анкарі.

Співрозмовник видання наголосив, що під час візиту до української столиці 15 листопада Бернс обговорив попередження США не використовувати ядерну зброю, яке він передав голові СЗР Росії, і підтвердив зобов’язання Сполучених Штатів надавати підтримку Україні в боротьбі з російською агресією.

Цей візит Бернса відбувся у “момент тріумфу України” – за кілька днів після того, як ЗСУ звільнили місто Херсон, а президент Зеленський оголосив про поворотний момент у війні.

Але це був також момент надзвичайної напруженості та невизначеності, оскільки ракета російського виробництва впала в Польщі, що порушило питання про те, як НАТО може відреагувати на можливий напад на країну, яка є членом Альянсу.

Нагадаємо, що на початку цього місяця директор ЦРУ Білл Бернс відвідав Україну з неоголошеним візитом, аби зустрітися з Президентом України Володимиром Зеленським та іншими офіційними особами.

Вільям Бернс, досвідчений дипломат та колишній посол США в Росії, у листопаді 2021 року – під час підготовки російського вторгнення в Україну – побував у Москві та зустрівся з вищими кремлівськими чиновниками. Глава ЦРУ тоді передав Путіну послання президента США та попередив російського президента, що якщо той вторгнеться в Україну, Сполучені Штати гарантують серйозні наслідки.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна