Британія відмовила у візах сотні ймовірних шпигунів РФ, – розвідка

За останні місяці понад 100 підозрюваним у шпигунстві росіянам було відмовлено у в’їзді до Великої Британії.

Про це заявив голова військової розвідки МІ-5 Кен МакКаллум, передає Sky News в середу, 16 листопада.

Керівник МІ5 назвав безглуздими спроби Росії звинуватити Велику Британію в тому, що вона стоїть за серією атак, включаючи загадкові вибухи на трубопроводах “Північного потоку”.

МакКаллум зазначив, що зацикленість Москви на Лондоні відображає “важливість підтримки Великою Британією самооборони України”.

“Серйозним моментом є те, що Велика Британія повинна бути готовою до російської агресії на довгі роки вперед. Частково це буде прихована агресія, яку МІ5 має виявити та протидіяти. Але більша її частина, як зараз з енергетичними важелями, буде відкритою”, – заявив він.

МакКаллум додав, що за останні місяці понад 100 ймовірним російським шпигунам було відмовлено у в’їзді до Великої Британії.

У 2018 році уряд Британії вислав 23 підозрюваних російських шпигунів, які перебували у країні за дипломатичними візами, в рамках відповіді на спробу вбивства колишнього російського військового розвідника Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері за допомогою нервово-паралітичної речовини.

З того часу Москва намагалася поповнити свою розвідувальну присутність, але, за словами глави МІ5, їй це не вдалося: “Ми відмовили у візах з міркувань національної безпеки більш ніж 100 російським дипломатам”.

Читайте також:
Ексохоронець посольства Британії в ФРН визнав, що шпигував на користь росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна