На кордоні з Польщею призупинено пропуск

Після ракетних обстрілів і знеструмлень 15 листопада на всіх пунктах пропуску на кордоні Польщі з Україною на Підкарпатті призупинено рух. Ніхто не може в’їхати або виїхати з Польщі.

Про це після 19-ї години передає “Газета виборча”.

“Українська сторона призупинила перевірки”, – заявив Пьотр Закелярж, речник Бещадського відділу прикордонної служби РП.

Польська прикордонна служба не знає причини призупинення пропуску та як довго можуть тривати збої.

Закелярж, однак, зазначає, що великих черг на переходах немає.

За словами українських прикордонників, через знеструмлення “не працюють системи”.

Контекст

У другій половині дня у вівторок Росія завдала масованого ракетного удару по території України, обстрілявши щонайменше 12 областей і уразивши критичну інфраструктуру, внаслідок чого у значній частині регіонів України спостерігаються проблеми з електроенергією. Росіяни визнають, що били зокрема по трансформаторах.

Постраждала також сусідня Молдова. Там виникли масштабні перебої в електропостачанні після того, як російські удари вивели з ладу ключову лінію електропередач на території України, яка постачає електроенергію в Молдову.

Увечері зі ЗМІ стало відомо, що на території Польщі ймовірно впали російські ракети, вбивши двох людей.
Постраждало агропідприємство у селі Пшеводув (Переводів), що в Люблінському воєводстві, за 7 км від кордону з Україною. За однією з версій, дві ракети влучили в зерносушарки. За іншою – у Пшеводуві близько 15:40 на перевантажувальній вазі, куди заїжджають трактори з вантажами, було уражено трактор.

Читайте також:
Падіння ракети в польському Пшеводуві: реакція НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна