Трюдо звинуватив Росію в міграційній, харчовій та енергетичній кризі у світі

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що найбільші глобальні виклики, з якими зіткнувся світ у 2022 році, були спровоковані агресією Російської Федерації проти України.

Про це в понеділок, 14 листопада, інформує Global News.

“Росія прямо і одноосібно відповідає за велику частину викликів, з якими зараз стикається світ – чи то глобальна міграційна, чи глобальна продовольча, чи глобальна енергетична криза”, – заявив Трюдо на пресконференції в столиці Камбоджі Пномпені.

Голова канадського уряду також зазначив, що на саміті G20, що пройде 15-16 листопада в Індонезії, він не має наміру розмовляти з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Натомість його зусилля будуть спрямовані на консолідацію позиції інших учасників саміту щодо засудження російської агресії проти України.

“Я зосереджусь на тому, щоб переконатися, що світ об’єднається, щоб підтвердити, що Путін зробив жахливий, жахливий вибір, коли вирішив вторгнутися в мирну сусідню країну”, – сказав Джастін Трюдо.

Читайте також:
Канада запровадила санкції проти енергетичних компаній РФ і керівників “Газпрому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна