Російський танкіст, який обстрілював будинки в Маріуполі, отримав 12 років тюрми

Суд засудив до 12 років позбавлення волі російського окупанта, який брав участь у знищенні цивільної інфраструктури у Донецькій області.

Про це у понеділок, 14 листопада, повідомили у Службі безпеки України.

Уродженець Донецька на прізвисько “Філ” входив до складу прокремлівської терористичної організації “ДНР”.

“Як оператор-навідник танку Т72 він здійснив щонайменше 20 пострілів по житлових багатоповерхівках Маріуполя. Рашиста вдалося схопити у кінці квітня неподалік села Рівнопіль на Донеччині. Тоді ЗСУ підбили його танк, а пораненого бойовика взяли у полон”, – йдеться в повідомленні. 

к з’ясувалося, зловмисник приєднався до окупаційних сил РФ ще у 2014 році і був членом цілої низки бандитських угруповань, зокрема, Сомалі, Чечен та П’ятнашка, на рахунку яких безліч воєнних злочинів.

Рішенням суду його визнали винним за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань чи участь у їхній діяльності).

Читайте також:
Шпигунка ГРУ “Побєда” на Житомирщині отримала сім років тюрми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна