У ЗСУ на півдні помітили ізраїльський бронеавтомобіль Amir

На Херсонщині Сили оборони України використовують бронеавтомобіль ізраїльського виробництва Gaia Amir.

Це випливає з фото та відео, оприлюднених на сторінці Ukraine Weapons Tracker, пише “Мілітарний“.

Зокрема, на опублікованих фото ізраїльська бронемашина стоїть припаркована у не вказаному українському селі.

Зверху на кабіні встановлена поворотна турель з кулеметом, який прихований маскувальною сіткою. Зазначається, що ці кадри були зняті у Херсонській області.

Раніше про постачання до України цієї броньованої техніки ізраїльського виробництва, не повідомлялося.

Високопосадовці Ізраїлю постійно наголошують, що не надають Україні летальної зброї чи військової техніки, підтримуючи нашу державу у війні з Росією передусім гуманітарною допомогою.

Фото: Ukraine Weapons Tracker

Довідково:

Багатоцільовий броньований автомобіль Amir з колісною формулою 4×4 наділений протимінним захистом. Розроблений ізраїльською компанією Gaia Automotive Industries.

Бронеавтомобіль вміщує до 12 осіб і може мати повну масу до 14 тонн. При цьому його вантажопідйомність становить до 2,4 тонни.

Amir базується на комерційному колісному шасі Ford F550 з незалежною підвіскою. Він призначений для транспортування особового складу, евакуації поранених та доставки вантажів на передову, а також проведення розвідки.

Раніше МЗС України звернулося до Ізраїлю з проханням допомогти в боротьбі з іранськими безпілотниками. Ізраїль у відповідь повідомив, що не може передати Україні озброєння через “оперативні обмеження”, але готовий допомогти з системою раннього оповіщення цивільних про небезпеку.

Читайте також:
Міністр оборони Ізраїлю заявив, що не продає зброю Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна