СБУ затримала на Буковині агітатора росіян: готував фейки для ток-шоу Соловйова і мріяв переїхати в Підмосков’я

Служба безпеки України затримала в Чернівецькій області агітатора росіян, який готував фейки для ток-шоу російського пропагандиста Володимира Соловйова.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

“Кіберфахівці Служби безпеки викрили на Буковині ворожого інтернет-агітатора, який поширював дезінформацію про внутрішню обстановку в регіоні та дискредитував Сили оборони України.

Серед його найпоширеніших “вкидів” – дописи в забороненій соцмережі “Вконтакте” про нібито загострення суспільно-політичної ситуації в західній Україні через війну з РФ”, – зазначається в повідомленні.

Також затриманий розганяв брехню про діяльність державних органів влади, підрозділів українських військ та волонтерських організацій, зазначають в СБУ.

“Серед адресатів цієї фейкової інформації був особисто кремлівський пропагандист Соловйов, з яким затриманий був на прямому зв’язку. Саме йому агітатор допомагав формувати деструктивний контент для подальшого оприлюднення у провокаційних сюжетах і “ток-шоу” на телеканалі “Россия-1”, – відзначили у спецслужбі.

За свої “послуги” поплічник рашистів сподівався отримати громадянство РФ і оселитися в одному з населених пунктів Підмосков’я.

Фото: пресслужба СБУ

За даними слідства, зловмисником виявився мешканець Чернівецької області, який раніше займався адвокатською практикою.

Після початку повномасштабного вторгнення він активно закликав у соцмережах до підтримки окупантів, а також виправдовував їхні воєнні злочини. Завдяки цьому потрапив у поле зору представників кремлівських інформресурсів і розпочав з ними “співпрацювати” на шкоду державній безпеці України.

Для спілкування з російськими “кураторами” буковинець користувався месенджерами та анонімними телеграм-каналами країни-агресора.

Читайте також:
СБУ затримала російського агента, який наводив ворожі ракети на Рівне

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна