Бенксі вочевидь був на Київщині та залишив графіті

доповнено

Знаменитий утаємничений британський стріт-арт художник Бенксі, ймовірно, відвідував Україну й намалював низку робіт у зруйнованій російськими обстрілами Бородянці на Київщині, а також у самому Києві.

Підтвердженням його авторства може бути те, що фото роботи з смт Бородянка 11 листопада з’явилися на сторінці Бенксі в інстаграмі, а також на його сайті.

Зображення дівчинки-гімнастки на розбомбленому будинку – перша публікація за 2022 рік на інстаграм-сторінці загадкового митця. Підписана вона двома словами: “Бородянка, Україна”.

Фото: Banksy/Instagram

Останніми днями у Києві та області почали помічати графіті “в стилі Бенксі”.

Окрім гімнастки, оприлюдненої на його сторінці, у Бородянці помітили красномовне зображення дзюдоїстів: на графіті маленький хлопчик упевнено “кладе на лопатки” дорослого спортсмена.

Нагадаємо, що дзюдо займається президент держави-агресора Володимир Путін.

Фото: Getty Images

Також у техніці Бенксі зображені діти, що “гойдаються на протитанковому їжаку” на майдані Незалежності в Києві.

Майдан Незалежності, Київ. Фото із соцмереж

Однак у його інстаграмі ці роботи не опубліковано.

ОНОВЛЕНО. Бенксі підтвердив виданню The Art Newspaper авторство одразу семи робіт в Україні.

Йдеться про такі роботи:

  • Дитина прийомом дзюдо вкладає на підлогу чоловіка-дзюдоїста.
  • Двоє дітей використовують протитанковий їжак як гойдалку.
  • Жінка в халаті, з бігуді, у протигазі та з вогнегасником у руках.
  • Бородатий чоловік приймає ванну.
  • Намальований на стіні пеніс став ядерною боєголовкою.
  • Ще два графіті зображують гімнасток. Одну з них раніше Бенксі опублікував у себе в Instagram.

Зрештою, 18 листопада Бенксі розмістив у себе в Instagram відео, як він наносить роботи на стіни зруйнованих будинків Київщини.

Музичним супроводом до відео він вибрав виконання твору “Червона рута” Володимира Івасюка двома жінками на бандурі. Музикантки теж з’являються на відео.

У відео також звучить сирена повітряної тривоги. У ролику мешканці Київщини та столиці розповідають про події війни та коментують роботи художника. Дехто не стримує обурення.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Banksy (@banksy)

Хто такий Бенксі

Бенксі (Banksy) – ймовірно, англієць із Бристоля, який вважається одним із найтаємничіших художників сучасності. Досі невідомо, хто саме ховається під цим псевдонімом.

Міжнародну славу митець отримав завдяки своїм творам вуличного мистецтва та графіті. Зазвичай його роботи мають яскраво виражений соціально-політичний підтекст.

Бенксі є також знаним благодійником. 21 березня 2022 року MyArtBroker анонімно виставив на благодійний аукціон у Лондоні антивоєнну картину Banksy’s CND Soldiers, unsigned під хештегом #ABANKSY4UKRAINE. Усі виручені кошти (врешті картину було продано за 81 тисячу фунтів стерлінгів за стартової ціни 20 тисяч) обіцяли передати дитячій лікарні “Охматдит” у Києві.

Читайте також:
Шон Пенн привіз Зеленському свого “Оскара”

Мільярдер Бренсон відвідав аеродром у Гостомелі й зацікавився його відновленням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна