Зеленський переговорив з прем’єром Британії: про що домовилися

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак поговорив з президентом України Володимиром Зеленським про заяви РФ про відступ з Херсона і питання підтримки України Об’єднаним Королівством.

Про це йдеться в повідомленні офісу прем’єр-міністра Британії за підсумками телефонної розмови у четвер, 10 листопада.

“Лідери погодилися, що будь-яке виведення російських військ з окупованого міста Херсон продемонструвало б значний прогрес українських сил та підтвердило б слабкість російського військового наступу, але було б правильно продовжувати проявляти обережність, поки над містом не буде піднято український прапор” – йдеться у повідомленні з Даунінг-стріт, яке цитує “Європейська правда”.

Прем’єр-міністр Британії високо оцінив хоробрість українських збройних сил та підтвердив непохитну військову, економічну та політичну підтримку Великої Британії.

Сунак підтвердив, що Велика Британія продовжить надавати подальшу військову допомогу, включаючи ще 1000 ракет класу “земля-повітря” та понад 25,000 зимових комплектів для військ, призначених для екстремально холодної зими.

Зеленський розповів, як військова підтримка Великої Британії захищає життєво важливу енергетичну інфраструктуру та допомагає українським військам просуватися вперед на полі бою.

“Провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Британії Ріші Сунаком. Обговорили різносторонню оборонну підтримку України та допомогу з проходженням зимового періоду. Підтримали продовження “зернової ініціативи” та узгодили позиції напередодні важливих міжнародних заходів” – написав Зеленський у Twitter після розмови.

Крім того, як повідомили в офісі прем’єра Британії, напередодні зустрічі G20 наступного тижня лідери обговорили важливість продовження скоординованої міжнародної підтримки України. Вони погодилися, що Росія має бути притягнута до відповідальності за свої дії та не допустити блокування життєво важливих поставок українського зерна та добрив на світові ринки.

Читайте також:
РФ заявила про “причетність Великобританії до атаки дронів” у Севастополі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна