В Україні затримали блогера Russia Today, що поширював у ЄС фейки про війну

Правоохоронці затримали в Чернігівській області іноземного блогера, який працював на заборонений російський телеканал Russia Today (RT) і нав’язував кремлівську пропаганду мешканцям Євросоюзу.

Про це в четвер, 10 листопада, інформує пресцентр Служби безпеки України.

Для пропаганди він використовував власні ютуб- і телеграм-канали, загальна аудиторія яких становила понад пів мільйона підписників.

У своїх дописах і відеосюжетах він підтримував збройну агресію РФ і виправдовував військові злочини російських загарбників проти цивільного населення та критичної інфраструктури українських міст.

Також зловмисник розповсюджував дезінформацію з фронту і закликав країни ЄС обмежити допомогу Україні.

“За даними слідства, ворожим поплічником виявився громадянин однієї з європейських країн, який готував пропагандистські матеріали для російського «RT». Згодом він прибув в Україну та оселився на Чернігівщині.

Після початку повномасштабного вторгнення розпочав виконувати «редакційні завдання» кремлівського рупора щодо збору матеріалів для підготовки і випуску замовних сюжетів про війну в Україні”, –  йдеться в повідомленні.

До злочинної діяльності він залучив свою співмешканку, яка допомагала йому “монтувати” фейкньюз для іноземних інтернет-користувачів.

Співробітники СБУ задокументували факти інформаційно-підривної діяльності зловмисників. Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені групою осіб) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Чого не знає пропагандистка Симоньян про пісню “Ніч яка місячна” і її репресованих авторів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна