Україна звільнила 12 населених пунктів біля Херсона, – Залужний

Протягом доби 9 листопада Україна звільнила 12 населених пунктів на Херсонському напрямку.

Про це в четвер, 10 листопада, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у телеграмі.

“Тільки протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв. км території.

На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі – 157 кв. км”, – заявив він.

Залужний також зазначив, що на Херсонському напрямку з 1 жовтня просування українських військ в глибину оборони противника складає до 36,5 км, а загальна площа відвойованої території сягає до 1381 кв. км. Україна за цей час змогла вже відновити контроль над 41 населеним пунктом.

За словами Залужного, на Херсонському напрямку Сили оборони України зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення, порушили систему управління військами противника.

Тому у ворога не залишилося іншого виходу, ніж вдатися до втечі.

Головнокомандувач водночас заявив, що не може підтвердити або спростувати інформацію про так зване виведення російських окупаційних військ з Херсона.

Нагадаємо, вдень 9 листопада міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія вирішила відступити з правого берега Дніпра, тобто залишає Херсон.
Українська влада заявила, що поки не бачить ознак виведення російських військ із Херсона.

Читайте також:
ЗСУ звільнили Снігурівку на Миколаївщині. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна