Димова завіса, – МЗС про пропозиції перемовин із Москви

Київ вважає чергові спроби Москви запросити його до переговорів про завершення війни “димовою завісою” для того, щоб виграти час і змінити ситуацію на свою користь.

Про це в середу, 9 листопада, заявив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Дипломат зауважив, що поки у заявах з Росії зовсім не йдеться про виведення військ з території України, а лунають лише загальні фрази про те, що Москва “відкрита до перемовин”.

“Заява МЗС Росії – чергова димова завіса. Російські посадовці починають згадувати про перемовини кожного разу, коли російські війська зазнають поразки на полі бою. У Москві не зацікавлені у відновленні миру в Україні.

Імітуючи готовність до діалогу, РФ намагається виграти час, аби перегрупувати підрозділи, підготувати нещодавно мобілізованих росіян, вирішити питання нестачі озброєння, усунути недоліки логістики, а потім з новими силами вдатися до нових хвиль агресії. Ми це вже проходили в 2014-2015 роках”, – зауважив Ніколенко.

Він наголосив, що все те, що продовжує робити Росія, ніяк не свідчить про її зацікавленість у мирних перемовинах.

“Нагадаю, що Україна неодноразово пропонувала переговори. Але завжди отримувала або зневажливу реакцію та вимогу підкоритися ультиматумам Кремля, або чергові акти геноциду українців”, – додав речник МЗС.

Контекст

Вдень 9 листопада прессекретарка міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що росіяни готові вести переговори з Україною “з урахуванням тих реалій, які складаються на поточний момент”.

Читайте також:
Генсек НАТО прокоментував заяви РФ про відступ із правого берега Дніпра

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна