На фабриках у КНДР виготовляють зимову форму для армії Росії, – ЗМІ

На фабриках Північної Кореї виготовляють зимову форму для російських військових.

Про це в понеділок, 7 листопада, поінформував сайт Radio Free Asia.

Зимову форму, спідню білизну та взуття для росіян шиють щонайменше три фабрики у столиці Пхеньяні та підприємства в інших частинах країни.

“Експортна швейна фабрика в районі Моранбонг у Пхеньяні виробляє російську військову форму вже близько місяця”, – повідомило корейській службі RFA джерело на умовах анонімності.

За його словами, для виготовлення форми використовуються російські матеріали. А Москва замовляє “великі обсяги”.

Посольство Росії в Північній Кореї заявило у п’ятницю, що Москва зацікавлена ​​в закупівлі одягу та взуття у КНДР.

“Усі такі проєкти мають реалізуватися в суворій відповідності до резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють імпорт певних товарів з КНДР”, – заявили в диппредставництві.

Водночас наголошується, що резолюція Ради Безпеки ООН №2375, прийнята у вересні 2017 року, забороняє абсолютно весь експорт текстилю з Північної Кореї.

За даними видання, готова уніформа, виготовлена ​​на трьох фабриках у Пхеньяні, буде відправлена ​​в Росію вантажним потягом через кордон з РФ у північно-східній частині КНДР. Залізничні вантажні перевезення за цим маршрутом поновлено 2 листопада після майже трирічної перерви через пандемію COVID-19.

Читайте також:
До Росії прибув перший поїзд із КНДР: це сталося після доповіді США про таємне постачання зброї

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна