Деталі іранських дронів виготовили після вторгнення РФ до України, – розвідка

Деталі дронів з Ірану, використаних для ударів по Україні, були виготовлені після повномасштабного вторгнення Росії.

Про це у вівторок, 8 листопада,  представник ГУР розповів Суспільному мовнику, його цитує пресслужба розвідувального відомства.

“Гвинт безпілотника Mohajer-6 був виготовлений тільки в лютому цього року. Це тільки виготовлений. А ще був потрібен час, щоб його доставити до російської федерації. Тобто вони були доставлені в цьому році”, – заявив представник ГУР.

За даними представника розвідки, Mohajer зібраний із деталей з різних країн. Більшість комплектуючих зі Сполучених Штатів, також безпілотник має австрійський двигун та японську камеру.

«Жодних російських елементів ми тут не знайшли. На одному елементі є напис і на фарсі (сучасна перська мова, має статус офіційної в Ірані, Афганістані, Таджикистані). Камера видимого діапазону – Японія. Лазерний дальномір – китайського виробництва. Авіаційна бомба іранського виробництва», – йдеться в коментарі представника розвідки.

Читайте також:
Іран уперше визнав передачу Росії ударних дронів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.