Росіяни розкрадають Херсонський художній і Херсонський краєзнавчий музеї

Окупанти грабують Херсонський обласний художній музей імені Олексія Шовкуненка і Херсонський обласний краєзнавчий музей.

Про це повідомила керівниця управління культури Херсонської міської ради Світлана Думинська на брифінгу в понеділок, 7 листопада.

“31 жовтня з’явилися відомості, що окупанти грабують Обласний художній музей імені Шовкуненка. З 31 жовтня по 2 листопада під’їжджали машини, ставили їх біля музею і прикривали вхід і те, що вони виносять, шкільним автобусом”, – сказала Думинська, її цитує “Інтерфакс”.

За її словами, в музеї числяться понад 10 тис. експонатів, зокрема картини та гравюри XVII-XXI ст.

Також вона повідомила, що 4 листопада з Сімферополя надійшла інформація, що до Центрального музею міста надійшли експонати Херсонського художнього музею.

“Та сама ситуація відбувається і з Херсонським обласним краєзнавчим музеєм. Але про нього в нас набагато менше інформації, оскільки він має внутрішній дворик. І по-друге, на жаль, директорка краєзнавчого музею є зрадницею, відразу пішла на співпрацю з окупаційною владою”, – заявила Думинська.

За її словами, в цьому музеї містилося понад 170 тис. експонатів, але що з ними відбувається і де вони можуть бути – наразі невідомо.

Читайте також:
Загарбники оголосили в Херсоні цілодобову комендантську годину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна