Помер глава Кіпрської православної церкви Хризостом ІІ

На 82-му році життя помер глава Кіпрської православної церкви архієпископ Хризостом II.

Про це в понеділок, 7 листопада, інформує пресслужба Православної церкви України.

“Архієпископ Хризостом ревно служив Богу в Тройці славимому, а також трудився не лише локально для своєї пастви, а трудився загалом для всього Православ’я. Саме тому Його Блаженство сприяв історичному рішенню – визнанню нашої Православної Церкви України як автокефальної.

Очільник Церкви Кіпру вболівав про єдність всіх православних і підносив свої молитви про Православ’я, «яке служитиме християнському народові, у центрі якого буде Христос, і членами цієї гарної Церкви будемо ми, всі православні, у якому куточку світу ми не знаходилися б», – говорив Його Блаженство”, – йдеться в повідомленні.

Як інформує Сyprus Mail, Хризостом II помер від раку кишківника, з яким він боровся протягом тривалого часу.

Хризостом II (Іродот Димитріу-Енглістріотіс) народився 10 квітня 1941 року в селі Тала біля міста Пафос. З 1978-го він 28 років був митрополитом Пафським, а з 2006-го – 65-м архієпископом Нової Юстиніани і всього Кіпру.

Статут Кіпрської православної церкви говорить, що у разі смерті, безповоротної недієздатності предстоятеля, а також визнання його душевнохворим місцеблюстителем архієпископського престолу стає митрополит Пафський. Зараз цю кафедру займає митрополит Георгій (Папахрізостому).

Через 40 днів після смерті глави КПЦ під наглядом місцеблюстителя мають бути проведені прямі вибори нового архієпископа Кіпрського, в яких візьмуть участь троє ієрархів.

Читайте також:
Папа Римський виступив з новою скандальною заявою про росіян, посол Маркарова зреагувала

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна