Майже 90% українців бачать державу через 10 років квітучою в ЄС, – соціологія

В Україні 88% громадян вважають, що через 10 років наша держава буде квітучою в складі ЄС і готові терпіти заради цього тимчасові фінансові труднощі.

Як передає “Новинарня” в понеділок, 7 листопада, про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 21-23 жовтня.

“Респондентам під час інтерв’ю пропонувалося обрати, з яким із двох сценаріїв майбутнього України – оптимістичним чи песимістичним – вони згодні в більшій мірі.

88% українців вважають, що через 10 років Україна буде процвітаючою країною у складі ЄС. При цьому серед них 63% повністю поділяють такий погляд, а скоріше погоджуються – 26%.

Натомість лише 5% респондентів мають песимістичні очікування, що через 10 років Україна буде спустошеною країною з відтоком людей”, – йдеться в повідомленні.

Респондентам, які оптимістично бачать майбутнє України через 10 років, ставилося додаткове запитання, чи готові вони терпіти матеріальні труднощі протягом 3-5 років для досягнення в майбутньому позитивного результату.

Серед таких 96% українців відповіли, що готові терпіти матеріальні труднощі 3-5 років, якщо в результаті Україна стане квітучою країною і членом ЄС.

Довідково

Упродовж 21-23 жовтня 2022 року КМІС провів власне всеукраїнське опитування методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних номерів.
Було опитано 1000 респондентів віком від 18 років, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим).
До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей), а також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.
Похибка не перевищує 3,4% для показників, близьких до 50%, 3% для показників, близьких до 25%, 2,1% – для показників, близьких до 10%, 1,5% – для показників, близьких до 5%.
Соціологам вдалося опитати 0,3% респондентів, що проживають в окупованих населених пунктах. Важливо зазначити, що хоча погляди респондентів, які проживали в окупації, дещо відрізнялися, але при цьому загальні тенденції були досить подібні. Тобто неможливість зараз опитати таких респондентів істотно не впливає на якість результатів.

Читайте також:
Довіра до Збройних сил України зросла до 96%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна