Битва під Полтавою, Петро І та “багато крові”: Кремль підготував пропагандистам методички із поясненням відступу з Херсона

Кремль випустив декілька нових методичок для державних і провладних російських ЗМІ, щоб вони пояснювали громадянам РФ можливий відступ із Херсона і підготували їх до цього.

Про це в понеділок, 7 листопада, інформує видання “Медуза”.

В одному з документів вказано, що херсонський напрямок “найскладніший для російської армії на поточному етапі “спецоперації”.

Це пропагандистам вказують пояснювати тим, що для України начебто “життєво необхідно продемонструвати боєздатність” своїх військ, щоб “просити нову допомогу Заходу”.

Кремль акцентує на тому, що Збройні сили України нібито будуть рівняти із землею Херсон і завалювати місто трупами, а “російські війська прагнуть зберегти життя мирних жителів та особового складу”.

Інша причина можливого відступу загарбників – Україна і НАТО “кинули всі сили” на херсонський напрямок, щоб влаштувати “кровопролитне шоу на весь світ”.

“Противник хоче, щоб Херсон став пасткою для Росії, полем битви із десятком тисяч жертв. ЗСУ планують влаштувати теракт, зруйнувавши Каховську ГЕС. Підрив ГЕС може стати пасткою для наших бійців. У цьому випадку буде затоплено населені пункти з мирними жителями, наші військові опиняться в котлі і навіть не зможуть прийняти бій – їх просто змиє”, – йдеться в документі.

Крім цього, пропагандистам вказано наголосити, що ведення міських боїв у Херсоні “недоцільне”.

В іншій методичці прописано, що пропаганді потрібно “звернути увагу” на виступ члена ради безпеки РФ Анатолія Торкунова. На зустрічі з Володимиром Путіним він згадав про Полтавську битву і заявив, що під час війни зі Швецією Петро І теж відводив війська, а потім переміг.

Джерела видання в Кремлі кажуть, що для російської влади здача Херсона “небажана”, але “імовірна”. При цьому дехто з них визнає, що ситуація на цій ділянці фронту залежить не від Москви, а від дій українських військ.

Остаточне рішення про втечу з Херсона ухвалюватиме особисто Путін.

Читайте також:
Чого не знає пропагандистка Симоньян про пісню “Ніч яка місячна” і її репресованих авторів

“Петро І заснував там флотилію”: Путін переплутав Маріуполь з Таганрогом. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна