Окупанти евакуюють 15-км зону на лівобережжі Херсонщини

Росіяни “евакуюють” не лише правобережжя Херсонщини, а й 15-кілометрову зону на лівому березі Дніпра.

Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ в неділю, 6 листопада.

“Російські окупаційні війська продовжують насильницьку евакуацію населення з тимчасово зайнятих територій Херсонської області. Так званій “евакуації” підлягає населення правого берега річки Дніпро, а також 15-кілометрової зони лівобережжя. За наявною інформацією, з села Заводівка місцевих жителів вивозять на тимчасово окуповану територію АР Крим, з подальшим переселенням на територію Російської Федерації”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що 5 листопада поточного року абонентам російських мобільних операторів у Херсоні окупанти розсилали повідомлення з попередженням про нібито підготовку Збройними силами України масованого обстрілу та із закликом якнайшвидше покинути правобережну частину міста.

В той же час у деяких населених пунктах окупанти знищують вежі українських мобільних операторів.

Нагадаємо, окупанти оголосили в Херсоні цілодобову комендантську годину, перенесли окупаційну адміністрацію у Скадовськ та вивезли в Крим Херсонський художній музей.
Міністр оборони України Резніков каже, що росіяни потенційно готові до “акту доброї волі” в Херсоні.

Читайте також:
Генштаб підтвердив знищення двох російських переправ на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна