У російській Костромі згоріло кафе “Полігон”: 15 загиблих

У російському місті Кострома внаслідок пожежі в кафе в ніч проти 5 листопада загинуло щонайменше 13 (імовірно – 15) і постраждало близько 60 осіб.

Дані щодо загиблих станом на ранок суботи різнилися – офіційна інформагенція РФ “РИА Новости” писала про 13, а російський “Інтерфакс” наводив уточнені дані про 15 жертв.

Водночас телеграм-канали РФ зазначали, що не менше чотирьох осіб госпіталізовані у важкому стані й перебувають у комі.

Загоряння в закладі під назвою “Полігон”, який працював як кафе та щось на кшталт нічного клубу, сталося близько 2:37. На той час всередині перебували кілька сотень відвідувачів. Щонайменше 250 із них вдалося евакуювати.

Пожежу гасили п’ять годин. Площа займання становила 3,5 тисячі квадратних метрів: на всій цій площі обвалився дах.

Телеграм-канал Baza пише, що під час пожежі в клубі працювали лише три евакуаційні виходи. Ще чотири були замкнені — пожежникам довелося виламувати двері, щоби люди змогли вийти.

За попередніми даними, причиною пожежі стало нелегальне використання піротехніки (“РИА Новости” з посиланням на прокуратуру пише про петарду).

“Основна версія зараз – неправомірне застосування піротехніки, тобто надмірна самооборона у побутовому конфлікті. Один з учасників міг використати для цього сигнальний пістолет або ракетницю. Це могло спровокувати пожежу”, – зазначили в оперативному штабі.

За свідченнями очевидців, пожежі передувала масова бійка серед відвідувачів клубу. Водночас Baza зазначає, що на танцполі запускали феєрверк на честь дня народження одного із відвідувачів.

Як зазначає сайт “Медуза“, власником “Полігону” є місцевий депутат від правлячої партії “Єдина Росія” Іхтіяр Мірзоєв.

Читайте також:
Пожежа в ТРЦ російського Кемерова: 64 жертви, багато дітей. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна