Шпигунка ГРУ “Побєда” на Житомирщині отримала сім років тюрми

Сім років тюрми відміряв суд російській агентці на псевдо “Побєда”, яка шпигувала за підрозділами Збройними силами України на північному напрямку.

Про це в суботу, 5 листопада, повідомив пресцентр Служби безпеки України.

“За матеріалами СБУ до семи років ув’язнення засуджено агентку головного управління генерального штабу ЗС РФ (більш відомого як ГРУ). Зловмисницю затримали у Житомирській області в ході спецоперації української контррозвідки у червні цього року”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Служба оприлюднила фото жінки під час затримання в її сільському будинку та зображення листування з куратором у її смартфоні.

Фото: пресцентр СБУ

Встановлено, що вона збирала інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на північному напрямку. У зоні “особливої уваги” російської агентки були залізничні маршрути перевезення військової техніки та боєприпасів ЗСУ через територію регіону. Крім того, серед основних її завдань було виявлення логістичних складів з артилерійським озброєнням, а також аеродромів можливого базування української бойової авіації.

За даними слідства, зрадниця – жителька одного з селищ Житомирської області. Після початку повномасштабного вторгнення її завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки, який обрав для неї оперативний псевдонім “Побєда”.

Читайте також:
Контррозвідка затримала шпигунку ФСБ, яка хотіла проникнути в СБУ і стати “подвійною агенткою”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна