Радники президентів України і США погодили, що буде перемогою над РФ у війні

Україна має чітке бачення, що вважати своєю перемогою у війні з Росією, і його поділяють Сполучені Штати Америки.

Про це заявив керівник офісу президента України Андрій Єрмак на спільній пресконференції з безпековим радником США Джейком Салліваном у Києві 5 листопада.

За його словами, Україна вже комунікувала партнерам те, що вона вважає перемогою.

Єрмак наполягає, щоб цей план включав:

  • повну деокупацію усіх територій України (включно із Донбасом і Кримом),
  • виплату Росією репарації Росією,
  • міжнародні гарантії, які не дозволять РФ напасти знову.

“Розуміння перемоги чітко сформульоване нами. Це повернення територіальної цілісності, це компенсація за все те, що загарбники зробили з нашою країною, це повернення всіх наших людей з полону, і це повернення світу до чіткої системи міжнародної безпеки. Це гарантії безпеки, які потребує Україна, щоб це ніколи не могло повторитися в майбутньому”, – заявив Єрмак, якого цитує “Європейська правда”.

Керівник ОП окремо підкреслив, що це бачення погоджене зі Сполученими Штатами.

“Розуміння перемоги наше повністю співпадає з розумінням наших партнерів, це найголовніше, – заявив він. – У нас нема жодних розбіжностей – наші головні партнери, США, наші партнери – Британія, Німеччина, Франція – говорять про те, що підтримуватимуть нас до перемоги”.

Джейк Салліван зі свого боку розповів, що США відмовляються від переговорів із Росією, яка висуває неприйнятні умови. Він наголосив, що переговори з РФ, якщо такі колись відбудуться, мають проходити за участі України.

“Президент Байден чітко сказав, що провідний принцип його політики упродовж усього перебігу цього конфлікту – це “нічого про Україну без України”, і це зберігається”, – заявив представник США.

Крім того, за словами посадовця Білого дому, неприйнятними є умови, на яких росіяни в принципі готові вести діалог, оскільки насправді усі розмови мають починатися з повної деокупації України.

“Всі сигнали, які ми чуємо від різних посадовців з Росії, вони починаються з пропозиції, що Росія зберігає територію, яку вона силою відібрала в України. І це не тільки я вважаю такі пропозиції неприйнятними. Це неприйнятно за Статутом ООН”, – заявив безпековий радник США.

Джейк Салліван закликав Росію погодитися з тим, що їй доведеться залишити усі окуповані території: “Війна може закінчитися дуже просто. Росія її почала і Росія може її закінчити, припинивши напад на України і припиненням окупації України і ми вважаємо, що вона повинна зробити саме це”.

Читайте також:
Україну відвідав радник президента США Салліван

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна