Окупанти привезли з Якутії нового “гауляйтера” для Маріуполя

Новим фактичним керівником окупаційної адміністрації Маріуполя став росіянин Дмитро Бердников, який раніше працював на керівних посадах в Іркутській області РФ та республіці Саха (Якутія).

Про це 5 листопада повідомив радник законно обраного міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він опублікував фото і написав: “Новий де-факто гауляйтер Маріуполя Бердников Дмитро. Росіянин з краю оленярів. Переведений з посади першого заступника голови уряду республіки Якутія”.

Нараді Бердникова називають “першим заступником глави” окупаційної адміністрації Маріуполя.

Як зазначив Андрющенко, причиною “зміни лідера” в окупованому РФ Маріуполі є внутрішньополітична боротьба.

“Наші джерела повідомляють, що реально озвучена в очі [попередньому “гауляйтеру”] Іващенку причина – суцільний провал підготовки до зимового періоду і занадто великі масштаби розкрадання коштів”, – зазначив Андрющенко.

За його словами, зміна “керівництва” стала несподіванкою для місцевих колаборантів.

“…З понеділка більшість колаборантів – заступників та працівників середньої ланки окупаційної “адміністрації” – буде звільнено. Новий господар Маріуполя Бердніков прибуває зі своїми людьми на майже всі посади та навіть зі своєю персональною охороною. Поки за Іващенком збережуть функцію “говорящої голови”, але від усіх процесів у місті, включаючи розкрадання металобрухту, він відсторонений уже”, – зазначив Андрющенко.

Кадри

Костянтин Іващенко був призначений окупантами “главою адміністрації Маріуполя” на початку квітня 2022 року. Він – колишній керівник ПрАТ “Азовзагальмаш”, ексдепутат Маріупольської міської ради від проросійської партії “ОПЗЖ”.

Сергій Бердников – уродженець м. Ангарськ Іркутської області РФ. Член партії “Єдина Росія”. Був мером Іркутська у 2015-2022 роках. Надалі став в.о. першого заступника губернатора Іркутської області. Із листопада 202о року – в.о. заступника голови уряду республіки Саха (Якутія).

Читайте також:
У Маріуполі був скоєний замах на “мера”-колаборанта Іващенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна