Рада ухвалила закон щодо захисту фінансової системи України від РФ

Верховна Рада України ухвалила в цілому закон щодо захисту фінансової системи від дій держави, яка здійснює збройну агресію проти України.

Про це повідомив народний депутат фракції “Голос” Ярослав Железняк у п’ятницю, 4 листопада.

За закон про внесення змін до закону України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” щодо захисту фінансової системи України від дій держави, яка здійснює збройну агресію проти України, та адаптації законодавства до окремих стандартів FATF і вимог Директиви ЄС 2018/843 проголосували 316 нардепів.

Законом передбачено:

  • недопущення до керівництва та управління суб’єктами первинного фінансового моніторингу осіб, які є громадянами РФ;
  • розширення переліку високоризикових клієнтів громадянами та юридичними особами, які є резидентами РФ, та/або діяльність, яких пов’язана з нею;
  • встановлення обов’язку для суб’єктів первинного фінансового моніторингу звітувати в Держфінмоніторинг про порогові операції з суб’єктами, пов’язаними з РФ;

“Були підтримані правки 16, 19 та 22, скоротили строк статусу ПЕП до 3-х років. Правку про повернення під фінмоніторинг олігархів не підтримали. До другого читання прибрали правку, коли до високого ризику ділових відносин відносять осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”, – написав нардеп.

Читайте також:
Рада затвердила значне підвищення податків для обмінників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна