Приморський край РФ готується до можливих протестів через невдоволення мобілізацією, – ГШ

У російському Владивостоку влада готується до можливих протестних сплесків серед місцевого населення, яке висловлює невдоволення через проведені раніше мобілізаційні заходи та великі втрати представників регіону на війні в Україні.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні в п’ятницю, 4 листопада.

За даними ГШ, керівництво Приморського краю РФ змушене запроваджувати додаткові заходи безпеки та посилювати поліцейський режим.

На тимчасово захоплених територіях окупанти продовжують порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. В населеному пункті Піски Старобільського району Луганської області представники так званої військової комендатури провели фільтраційні заходи проти місцевого населення. Близько 30 громадян викрадено та вивезено у невідомому напрямку.

Аналогічні заходи проводяться в населених пунктах вздовж автошляху Олешки–Нова Каховка Херсонської області.

Також у зведенні йдеться, що на автошляхах Херсонської області зафіксували посилений рух вантажних та легкових автомобілів з украденим майном. Значні розграбування відбуваються у Бериславі та прилеглих населених пунктах. Зокрема, з підприємств обслуговування електромереж вивозиться майно та ремонтна база, зазначає Генштаб.

У населеному пункті Тополівка російські окупанти використовують як живий щит місцеву школу та дитячий садок, де розмістилися до 300 ворожих солдатів із технікою.

Читайте також:
У Казані з військової частини втекли 15 мобілізованих, ще двоє дорогою в Україну вчинили самогубство, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна