США передадуть Україні загалом вісім систем ППО NASAMS, дві – найближчим часом

У Пентагоні повідомили, що Сполучені Штати передадуть Україні загалом вісім систем протиповітряної оборони NASAMS. Дві системи будуть розгорнуті в нашій країні вже ближчим часом.

Про це сказано в повідомленні пресслужба відомства.

“США передали вісім NASAMS та відповідні боєприпаси до них, дві з цих систем будуть в Україні найближчим часом, а ще шість – буде надано пізніше“, – зазначили в МО.

“Ми також взяли на себе зобов’язання надати засоби протидії безпілотникам, включно із системою VAMPIRE”, – сказав представник Пентагону.

В американському відомстві зауважили, що системи ППО Україна буде отримувати й від інших країн.

“Німеччина погодилася надати чотири системи IRIS-T. Вони були надзвичайно добре використані в Україні. Іспанія відгукнулася на заклик надати систему ППО HAWK. Низка країн також передала боєприпаси для NASAMS”, – розповіли в Міноборони США.

Нагадаємо, 26 жовтня генеральний директор Raytheon Technologies Грег Хейєс повідомив, що США вже отримали від компанії два перші зенітні ракетні комплекси NASAMS. ЗМІ це розтлумачили так, ніби ці системи вже були відправленні в Україну. Проте наразі інформації від офіційних українських джерел про це немає.

Читайте також:
Остін каже, що США передадуть NASAMSи Україні в листопаді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна