Медведєв пригрозив Україні ядерною зброєю за звільнення своїх територій

Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв заявив, що деокупація Україною своїх територій є “прямим приводом” для застосування РФ ядерної зброї.

Про це він написав у вівторок, 1 листопада, в телеграмі.

“Відома теза західних країн: “Росії не можна дати перемогти у війні”. Що вона означає насправді?

Простежте просту формальну логіку. Якщо перемагає не Росія, то, мабуть, Україна.

Мета України у війні названа київським режимом – повернення всіх територій, що раніше належали їй.

Тобто відторгнення їх від Росії. Це загроза існуванню нашої держави і розпад нинішньої Росії.

І значить, прямий привід для застосування п. 19 Основ державної політики Російської Федерації в галузі ядерного стримування”, – йдеться в повідомленні.

Водночас російський політик цілком серйозно заявляє, що таким чином Україна “планує ядерний конфлікт”: “Що це, як не пряма провокація світової війни із застосуванням ядерної зброї?”.

За словами Медведєва, західні країни штовхають світ до глобальної війни. Він також заявив, що “тільки повна і остаточна перемога Росії є гарантією від світового конфлікту”.

Контекст

Нагадаємо, 21 вересня президент РФ Путін оголосив мобілізацію в Росії та погрожував ядерним ударом у разі “загрози територіальної цілісності” його країни.
Президент США Байден застеріг Путіна від застосування хімічної або ядерної зброї в Україні, наголосивши, що це “змінить обличчя війни” й “матиме наслідки”.

Про ймовірність застосування Росією зброї масового ураження, зокрема тактичної ядерної, говорять від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Водночас можливість застосування Кремлем саме ядерної зброї на Заході оцінюють як досить низьку, бо вона, мовляв, стала б самогубством для російського режиму.

Зокрема міністр оборони Британії Бен Воллес заявив, що президент РФ Володимир Путін із малою ймовірністю може застосувати ядерну зброю проти України, але наголошує, що глава Кремля діє “нераціонально”.

Також у вересні колишній командувач армії США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес попередив, що США можуть завдати нищівного удару по російських базах у Криму, якщо Кремль застосує ядерну зброю в Україні.

Читайте також:
Як вижити при ядерному ударі та як до нього підготуватися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна