Атаки РФ серйозно пошкодили близько 40% енергетичної інфраструктури України, – Зеленський

Масованими ударами ракетами і дронами російські війська серйозно пошкодили вже близько 40% усієї енергетичної інфраструктури України, зокрема ТЕС, ТЕЦ і ГЕС.

Як передає пресслужба офісу президента, про це глава держави заявив на зустрічі з єврокомісаркою з питань енергетики Кадрі Сімсон.

Сторони також обговорили подальші кроки із гарантування енергетичної безпеки України.

Володимир Зеленський заявив про доцільність створення платформи для підтримки української економіки, зокрема енергетичної сфери, на зразок Контактної групи у форматі “Рамштайн”.

“Ця платформа, такий «економічний Рамштайн», будується й почне працювати. Питання енергетики сьогодні йде поруч із фінансовою кризою та дефіцитом зброї, тому має бути створений такий майданчик”, – сказав він.

Президент також закликав запровадити цінові обмеження на російський газ на додачу до цінових обмежень на нафту, а також обмежити постачання російського скрапленого газу до країн ЄС у межах наступного санкційного пакету, «який необхідно затвердити якнайшвидше», йдеться в повідомленні.

Кадрі Сімсон 1 листопада прибула до Києва і заявила, що приїхала до української столиці, щоб допомогти наростити підтримку українського енергетичного сектору.

“Українська енергетична інфраструктура перебуває під цілеспрямованою атакою Росії – жорстокою та нелюдяною тактикою, аби спричинити людські страждання на тлі зими, яка наближається”, – заявила посадовиця.

Єврокомісарка додала, що бачила масштаби руйнувань в Україні на власні очі і “докладає всіх зусиль, аби збільшити фінансову, технічну та практичну підтримку”.

“Це має йти від інституцій ЄС, держав-членів, наших міжнародних партнерів та приватних донорів. Ми не можемо гаяти часу!” – сказала Сімсон.

Читайте також:
Для мешканців Києва опублікували оновлені графіки відключень електроенергії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна