У Росії мобілізованих озброюють майже непридатними автоматами, – розвідка Британії

Оснащення новобранців армії Російської Федерації зброєю старого зразка ускладнює для агресорів і так непросту ситуацію з логістикою.

Про це в понеділок, 31 жовтня, інформує пресслужба міністерства оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

“Із середини жовтня Росія перекинула на передову в Україні кілька тисяч мобілізованих резервістів. У багатьох випадках вони погано оснащені. У вересні російські офіцери були стурбовані тим, що деякі мобілізовані резервісти прибувають в Україну без зброї”, – йдеться в повідомленні.

У міноборони Сполученого Королівства також розповіли, що зброя, яку видають мобілізованим резервістам, насамперед, це автомати АКМ, вперше представлені у 1959 році.

“Багато з них, ймовірно, майже непридатні для використання через погане зберігання”, – заявили у відомстві.

У міністерстві оборони Великої Британії також зауважили, що АКМ стріляє патронами калібру 7,62 мм, тоді як російські регулярні бойові частини озброєні передусім автоматами АК-74М або АК-12, для яких використовуються патрони калібру 5,45 мм.

“Інтеграція резервістів з військовослужбовцями-контрактниками та ветеранами бойових дій в Україні означатиме, що російським логістам доведеться доставляти на передову не один, а два види стрілецької зброї.

Ймовірно, це ще більше перевантажить і без того напружену логістичну систему Росії”, – констатували у міноборони.

Читайте також:
“Вишукують у місцевих їжу та просять помитися”: пригоди мобілізованих росіян на Запоріжжі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна