​​ДБР оголосило підозру експравоохоронцям з Вовчанська, які возили окупантам їжу

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру експравоохоронцям, які під час тимчасової окупації Харківщини російськими військами добровільно допомагали ворогу.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у понеділок, 31 жовтня.

Так, один із правоохоронців після окупації Вовчанська відповідав за матеріально-технічне забезпечення для загарбників. Він їздив до тимчасово окупованого Луганська та привозив звідти форму, їжу та інші речі, які йшли на потреби окупантів.

Інший – відповідав за безпеку на так званій посаді “оперуповноваженого народної міліції”. Він патрулював вулиці, а також здійснював обшуки у місцевого населення. У першу чергу його цікавили українські патріоти, а також зброя, яку зберігали люди.

Двом колишнім правоохоронцям повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Читайте також:
У деокупованому Вовчанську виявили ще одну катівню росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна