Перший Хелловін без обмежень через пандемію: під час святкувань у Сеулі в тисняві загинуло понад 150 людей

Щонайменше 151 людина загинула й понад 80 постраждали внаслідок тисняви ​​у столиці Південної Кореї Сеулі, де відзначали Хелловін.

Трагедія сталася у пізній час суботи, 29 жовтня, в сеульському районі Ітхевон, повідомляє BBC.

У цьому районі багато нічних клубів, ресторанів і кафе. У Сеулі тільки зараз дозволили масові заходи без обмежувальних заходів через пандемію COVID-19, тож люди вперше зібралися на святкування без масок, “соціальної дистанції” тощо.

Тиснява виникла, коли величезний натовп ринув на вузьку вулицю.

Більшість загиблих – неповнолітні та молоді люди віком близько 20 років. З них щонайменше 20 – іноземці (уже підтверджено загибель громадян Австралії, Ірану, Узбекистану, Китаю, Таїланду, Китаю та Росії).

Кількість жертв може зрости, адже серед постраждалих є люди в тяжкому стані.

Президент Південної Кореї Юн Сок Єль оголосив у країні загальнонаціональну жалобу.

Хелловін не вважається великим святом у Південній Кореї. Але Ітхевон – район із міжнародною культурною атмосферою, тому люди, які хотіли відсвяткувати й розважитися в цей день зібралися переважно саме там.

Незадовго до тисняви в соцмережах викладали відео зі святкування, на яких учасники гулянь зізнавалися, що їм “стає страшно” від того, як там багато людей.

Скріншот з відео

За попередніми оцінками, в районі під час тисняви могло перебувати до 100 тисяч осіб.

Читайте також:
В Ізраїлі на релігійному святі через тисняву загинуло понад 40 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна